Anabola steroider inom sport

Androgena anabola steroider är derivat av det manliga könshormonet testosteron. Som namnet på denna klass av dopingläkemedel antyder riktas huvudeffekterna av anabola steroider “byggnad” vävnads- och muskelbyggnad.

Sexuella eller steroida hormoner (androgener, östrogen och progesteron) syntetiseras i gonaderna eller gonaderna – de manliga testiklarna och kvinnliga äggstockarna. Produktion av könshormon följer den så kallade mekanismen “respons”. Kärnan i denna mekanism bör vara tydlig för idrottaren, eftersom detta förklarar några av biverkningarna av exogena anabola steroider.

Lanseringen av produktion av steroidhormon börjar med frisättningen av tropiska hormoner från hypofysen, som vi diskuterade ovan. När de kommer in i de olika körtlarna med blod, stimulerar de utsöndring av hormoner.

Läsaren inser att för varje endokrin körtel finns det sina egna triggande tropiska hormoner. För gonaderna är dessa gonadotropiner – follikelstimulerande och luteiniserande hormoner. Återgå till mekanismen “respons”, det bör förklaras att med en ökning av nivån av tropiska hormoner i gonaderna ökar produktionen av steroider och följaktligen, med en ökning av nivån för det senare, inhiberas frisättningen av gonadotropiner.

Anabola steroider har en betydande inverkan på tillväxten av idrottsman styrkaindikatorer på grund av en ökning av muskelvolym och styrka Dessa effekter manifesteras emellertid endast i kombination med fysisk träning och en tillräcklig tillströmning av byggnadsmaterial för muskler i form av protein och aminosyror.

Androgener tillhör gruppen av steroidhormoner, som inkluderar könshormoner, särskilt testosteron. Syntetiska analoger av androgener kallas anabola steroider. Men glukokortikoider tillhör också steroidgruppen, som har en något annorlunda och till och med motsatt effekt – kataboliska och inte anabola.

Forskare argumenterar om steroidernas verkningsmekanism på musklerna. I synnerhet är det känt att många syntetiska anabola kan blockera glukokortikoidreceptorer och därmed hämma kataboliska processer.

Testosteron, kallat det manliga könshormonet, produceras också i små mängder hos kvinnor. Detta hormon har två huvudegenskaper.

De androgena och anabola effekterna av testosteron används av idrottare för att uppnå muskeltillväxt och styrka. Med den androgena effekten är utvecklingen av manliga sexuella egenskaper associerad.

Emellertid har syntetiska anabola steroider, skapade långt ifrån idrott, en något annorlunda effekt. Farmakologer har skapat syntetiska anabola med några “skev” mot anabola åtgärder. Den androgena effekten av läkemedel minskar.

Effekterna av anabola steroider inkluderar förmågan att påskynda vävnadsläkning, vilket är förknippat med aktivering av proteinsyntes, stimulering av muskeltillväxt, tillsats av styrka och styrka uthållighet i förstärkning, stimulering av syntesen av kreatinfosfat och ackumulering av glykogen i muskler.

Related Post

Steroider för muskelväxt: en lista över de säkraste läkemedlen

Steroidpiller Unde Stanozolol methandrostenolone Syntetiskt testosteron i form av oljelösningar Testosteronpropionat Boldenone Sustanon-250 Naturliga preparat Kaliumorotat Allmänna rekommendationer När en idrottare som bedriver kroppsbyggnad står inför stagnation av resultat, är